kb. 80 dkg csirkemellfilé
kb. 15 dkg szeletelt bacon
só, fehérbors
a páchoz:
5 ek. olívaolaj
2 ek. méz
2 tk. mustárpor vagy 2 ek. házi magos mustár
2 ek. citromlé
1 gerezd fokhagyma zúzva
1/2 tk. tört színes bors
1/4 tk. szárított petrezselyem
A csirkemellfiléket vágd fel vékony csíkokra, sóval és fehérborssal szórd meg, forgasd át. A szalonna szeleteket vágd félbe, mindegyik húsra tekerj egy fél szeletet, tedd őket sütőpapíros tepsire, de még jobb, ha rácsra teszed őket. A pác hozzávalóit keverd össze, ecsettel jól kend át vele a húst. 180 fokos sütőben süsd őket 25-30 percig. Ha maradt még a pácból, félidőben kend át még egyszer a húst.
A tojásokat megfőzzük. A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az étolajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét vízben áztatjuk, kinyomkodjuk és egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott vagy megkapart csirkemájat, reszelt hagymát, fűszereket ízlés szerint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, majd jól meghempergetjük benne a combokat. Hőálló tálba tesszük a húsokat, és ráöntjük a maradék tejfölös szószt. Fóliával letakarjuk, és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű