menu

Családireceptkönyv.hu

Rusztikus almáspite


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a pite tésztájához:

20 dkg darát dió
10 dkg kókuszliszt
10 dkg lágy kókuszzsír
5 tojás
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

8 db közepes alma, héjastól reszelve vagy aprítva
8 dkg eritrit
1 ek. őrölt fahéj
1tk. őrölt szegfűszeg
1 kk. vaníliaőrlemény
1 bio citrom reszelt héja

Elkészítés:


A tészta A hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ha szükséges a gyúrás során,mert túl ragadós a tészta, közben finoman, kevés kókuszliszttel még megszórhatjuk és gyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd mindkét részt sütőtepsi nagyságúra, kb 0,5 cm vékonyra nyújtsuk ki két sütőpapír között, hogy ne ragadjon le és rá a sodrófánkra.

(Azért nem írok most pontos tepsiméretet, mert bármilyen méretűben süthetjük, attól függően, hogy a vékony vagy a vastagabb tésztájú almás pitét preferáljuk jobban. Ezt döntsük el magunk! ;) Mi a vékony tésztásra voksolunk, ezért írtam sütőtepsi méretet és 0,5 cm vastagságot.)



Ha ezzel elkészültünk, a tészták pihenjenek. Következik a töltelék összeállítása.


A töltelék hozzávalóit egy edénybe tesszük, alaposan összeforgatjuk, majd 15 percre feltesszük főzni. Sűrűn keverjük meg, bár nem áll fenn a veszély, hogy odakap, mert elég a nedvességtartalma van. Hagyjuk, hogy ezalatt az idő alatt elillanjon belőle a felesleges nedvesség és összerottyanjanak az ízek.



Ha elkészültünk a töltelékkel, akkor az egyik tésztánkat a sütőpapíron hagyva a tepsibe helyezzük. Egyenletesen eloszlatjuk rajt a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával fedjük a tetejét. Az almás pite sütés hagyományaihoz híven egy villa segítségével megszurkáljuk a felső tésztánk tetejét és egy felvert tojással megkenjük.


180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük a piténket. Ha elkészült, megvárjuk, míg langyosra hűl, kockákra vágjuk, majd porrá őrölt eritritet szitálunk a tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleotthon

Rusztikus almáspite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejberizs torta
Tejberizs torta

Tészta : A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet,kakaóport,aromákat, sütőport, végül a tejet.tepsibe kb. 20.25 percig sütjük. Tejber...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes zabpalacsinta
Mézes zabpalacsinta

A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a vizet, a tojást és a vaníliakivonatot, alaposan elkeverjük. Egy teflonserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk, kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
TÚROS PITE
TÚROS PITE

A teszta hozzavaloit osszegyurom, es a hutobe teszem. Elkeszitem a tolteleket : A tojássárgákat és a cukrot jol kikeverem. Hozzáadom a tejfölt, összekeverem. Utána jöhet bele a...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Meggyes sport szelet
Meggyes sport szelet

1. A vajat, a tejet és a cukrot összemelegítjük, addig míg a vaj és a cukor fel nem olvad. Én mikróban csináltam. 2. Ezután hozzákeverjük a kakaóport és a rumaromát, majd a meggye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk