20 dkg étcsokoládé
35 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, majd hagytam, hogy szobahőmérsékletre hűljön. Ezután a szintén szoba-hőmérsékletű mascarponéval alaposan elkevertem, a sajtkrémet kanalanként adtam a csokihoz.
A tejszínt kemény habbá vertem, a nagy meleg miatt most adtam hozzá egy habfixálót, végül a csokis krémbe forgattam. Hűtőbe tettem dermedni.
A szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszelt krumpli a tepsibe ,az öntetet összekeverjük és a reszelt krumpli tetejére tesszük. Kicsit belekeverjük ,de csak a tetejéről egy kicsit,a többinek be kell vonni a tetejét. M...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsírt felolvasztjuk egy alkalmatos edényben, és nem teszünk bele sót. Beledobunk egy fej felkarikázott hagymát, 3-4 fokhagymagerezdet. Amikor a zsír már meleg, de még nem forr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLisztet és a többi alapanyagot , élesztőt belemorzsoljuk annyi szódavizet adunk hozzá hogy fél kemény tésztánk legyen , kidagasztjuk , letakarva kelesztjük 2, szeresére , majd olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű