1 csomag rizslap
10 dkg mák
1,5dl tej
1 ek rizsdara
2-3 ek cukor
meggy
tojás
A tejet felforralom a mákkal és a cukorral (ízlés szerint). Belekeverem a rizsdarát is és pár percig hagyom állni.
A rizslapokat meleg vízbe áztatom kb 1 percig. A közepébe teszek egy - egy ek mákot és rá pár szem meggyet majd behajtogatom.
A tetejét megkenem tojással.
200 fokon kb 20 percet sül.
Így egy kicsit kihasadt lehet legközelebb kicsit elcsúsztatva két lapba tekerem.
A lisztből, a tojásokból, a cukorból, és a sütőporból piskótát sütünk, és kockákra vágjuk. Az öntetet egy kisebb lábosban, a megadott hozzávalókból összefőzzük. A kockákat vi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz egészet összekeverjük, majd addig sütjük, míg a közepe ragadós lesz. Kihűlés utáán szeleteljük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a cukrot és a tojássárgáját kikavarjuk ,hozzáadjuk az olajat ,majd a tejet is -a lisztet elkeverjük a sütőporral és a tészta folyékony részével vegyítjük -sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesAz alsó réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 12 x 18 centis hőálló tál aljába nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű