- 40 dkg leszemelt ribizli
-1 kg málna
- 50 dkg koronás befőzőcukor 3:1
- 2 rúd vanília magjai
A ribizlit leszemeljük, megmossuk. Összekeverjük a málnával, a befőzőcukorral és a vaníliával.
3-5 percig rotyogtatva főzzük, majd sterilizált üvegekbe tesszük. Öt percre fejre állítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
3 db 2,5 dl üveg
A meggyet megmossuk, leszáraljuk (én szűrőben még egyszer le szoktam öblíteni). Egy nagyobb edényben a vizet a cukorral felforraljuk, amikor a cukor elolvadt, belerakunk kb. 4-5 ü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért leöblítjük, majd vékonyan felkarikázzuk, és egy kisebb befőttes üvegbe tesszük. A citromot megmossuk (ha nem bio citrommal dolgozunk, beáztatjuk 1-2 órára, hogy a héjár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és apróra daraboljuk. Egy fazékban a vízzel lefedve addig főzzük, míg pépes nem lesz. Ha az alma puha, akkor már botmixerrel is segíthetünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes