szilva :)
A szilvét megmosom, kimagozom. Tepsibe, edénybe teszem és megy a sütőbe. 150 fokon addig amíg levet nem erszt, aztán lejjebb vesszük, de csak annyira, hogy kicsit még gyöngyözzön. Jó sok idő, akár 10 óra is, de teljesen elfő a leve és olyan sűrű lesz, hogy a kanálról sem folyik le.
Aztán mehet üvegbe és száraz dunsztba.
Elvileg nem kell keverni, de én nem bírtam ki :)
Az epret megmosom, alaposan átnézem, hogy nincs-e hiba rajta. Ha van, kivágom. Ha nagyobb eprekkel dolgozunk, felezzük őket. Nekem helyes kicsi zamatos epreim voltak. A cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kiforrázott, tiszta üvegekbe annyi megmosott, szárától megfosztott gyümölcsöt teszünk, amennyi csak befér. 2. Közben az üvegeket rázzuk meg, hogy minél többet rakhassunk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTele rakom az üvegeket,cseresznyével vagy meggyel,kevés cukrot rá,felöntöm forralt vízzel.Rácsavarom a tetőt és nagy fazék hideg vìzben oda teszem főni üvegestül.Forrástòl számolva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát ledaráltam, hozzáadtam a sót, hagytam állni egy napot közben megkevertem, üvegekbe raktam tetejére öntöttem olajat, de nem szükséges. Tetejére celofán és jól záródó tető...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű