10 dkg cukor
1 dl tej
23 dkg darált dió
5 dkg dara, liszt vagy édes morzsa
mazsola vagy birsalmasajt (kb. 10 dkg)
A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúrható masszát kell, hogy kapjak,
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk at lisztet és a a keményre felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesVágjuk le a retek tetejét, majd egy kiskanállal kaparjuk ki a retek belsejét, majd az üregbe kanalazzunk 2-3 evőkanál mézet. Nem kell túl sok mézet rakni, mert a retek levet fog en...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: Könnyű100 g csokoládét 4 dkg vajjal vízgőz fölött olvasszunk fel. A hideg (!) tejszínt egy csipet sóval és a nyírfacukorral verjünk habbá. Ízesítsük a vanília kivonattal, és óvatosan for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kevés sóval puhára főzzük. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, amit kifehérítünk. Ezek után sóval, borssal...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: Könnyű