1 evőkanál méz
100 ml olaj
150 ml tej
100 g cukor
200 g liszt
2 tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál sütőpor
350 g alma
60 g dió
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a tejjel, majd hozzáadjuk a mézet és az olajat. A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásos keveréket és jól összekeverjük. Az almát megtisztítjuk és kockára vágjuk, a tésztához keverjük, a dió felével együtt. Sütőpapírral bélelt lekapcsolható oldalú formába öntjük és a tetejére szórjuk a maradék diót. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd szeleteljük. Tetszés szerint porcukorral meghintve is kínálhatjuk.
a krémhez: 2 vaníliás pudingpor 9 dl tej 4 evőkanál barna cukor 15 dkg darált dió 1 tasak vaníliás cukor A tetejére: 5 dkg darált dió 1 evőkanál barna cukor 2 evőkanál főt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a tejet felforralom a cukorral, beleöntöm a darával elkevert mákot, és sűrű pépet készítek belőle. Ha kihűlt, hozzáadom a mazsolát és a citromhéjat. Az almákat meghám...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a ganache-sal: A csokoládét egy keverőtálba tesszük. A tejszínt közepes erősségű lángon addig melegítjük, míg gőzölögni kezd, és az edény szélein buborékok formálódnak....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk. A tojásokat kikeverjük a kristálycukorral és a citromlével, gyors mozdulatokkal a mézes keverékhez adjuk. 2. A lisztet összekever...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz