menu

Családireceptkönyv.hu

Göngyölt fasírt


Írta:

Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


 70 dkg darált sertéshús (lapocka)
 1 db zsemle (vagy a zsemle mennyiségének megfelelő kenyérsarka)
 1 ek mangalica zsír (púpos)
 1 közepes db vöröshagyma
 1 db tojás
 2 teáskanál fűszerpaprika (púpos)
 1 csipet kakukkfű (jó nagy csipet )
 só ízlés szerint
 bors ízlés szerint
 2 gerezd fokhagyma (jó ducik)
 1 ek mustár (púpos)
Töltelék
 20 dkg füstölt sajt (szeletelve)
 4 db tojás
 15 dkg füstölt-főtt tarja (szeletelve)
 2 teáskanál napraforgó olaj (kb.)

Elkészítés:


A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe.
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk.
A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót.
Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós.
4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra vágjuk.
Egy kb. 60x40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra eltapicskoljuk.
A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a füstölt tarját, a tojáskarikákat, majd befedjük a maradék sajttal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dagadó - Töltött dagadó 3 - OK
Dagadó - Töltött dagadó 3 - OK

1. Kicsontozzuk és felszúrjuk a sertésdagadót. 2. Tejbe áztatjuk a zsemlét és jól kinyomkodjuk. 3. Kevés zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésflekken édesburgonyával, zöldségekkel sütve
Sertésflekken édesburgonyával, zöldségekkel sütve

A lapockát (lehet akár tarjából is) szeletekre vágjuk, befűszerezzük (én Flekken fűszersót használtam) és egy picit kiolajozott tepsi aljára fektetjük. Erre szórjuk a felcsíkozot...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Káposztás csülök
Káposztás csülök

A csülköt alaposan mosd meg, majd rakd egy lábosba. Tedd hozzá a vöröshagymát, a borsot, a babérlevelet, a fokhagymát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húst. Főzd ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Frankfurti tokány
Frankfurti tokány

A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst kifehéredésig piritjuk, kis levet ereszt. Hozzáadjuk a fokhagymát, bort, kevés vizet majd a paradicsompürét. Kis lángon p...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk