2 szelet vastag karaj
1 kevés liszt
3 db tojás
1 kevés házimorzsa
1 kevés lenmag a morzsába
1 evőkanál csemege piros arany
1 kávéskanál csípőspaprika
ízlés szerint borsÍzlés szerint só
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint chili por
1 db nagyobb méretű édesburgonya
A húsokat kiklopfoljuk. Majd leitatjuk papírral róla a nedvességet. Ízles szerint borsozzuk. Majd megkenjük a piros arany és az csípőspaprika keverékével.
Hagyhatjuk kicsit állni, míg készítjük a köretet.
Az édesburgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk.Annyi vízzel feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint sózzuk.
Mikor megfőtt kb. 20 perc. Leöntjük róla a felesleges vizet, botmixerrel pürésítjük vagy áttörjük. Ízlés szerint fűszerezzük. csak óvatosan a "tűzzel".A karajszeleteket bepanírozzunk.Olajban kisütjük.
Én mézes chilis uborkával tálaltam
Előkészítés: Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát fi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeletekre vagjuk a hust es sozzuk,borsozzuk Hagyjuk keveset allni Megpucoljuk a hagymat,karikara vagjuk Egy labasban olajat ontunk (tetszes szerinti mennyiseget)en kb.1 dl-t te...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A káposztát szükség szerint átmossuk. 2. A húsokat felkockázzuk. 3. A fazék aljára öntünk egy kevés olajat, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. 4. A káposzta egyhar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. 2. A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz