menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós mákos rudacska


Írta:

Adag: 32 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


észta:
30 dkg finomliszt
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj (esetleg margarin)
7,5 dkg porcukor
1 tojássárgája
csipet só
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
12,5 dkg darált mák
3 dkg kristálycukor
0,75 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola
2 ek méz
2 ek porcukor és 1 csomag vaníliás cukor a

Elkészítés:


A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a csipet sóval összekevert lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 30 percre.

A töltelékhez a tejet egy lábas öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a megmosott mazsolát, a reszelt citromhéját, és felforrósítjuk (nem kell forralni, csak forró legyen), majd elzárjuk alatta a gázt, és belekeverjük a darált mákot is. Hűlni hagyjuk.

A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk 6-7 mm vastagra, majd 4 egyenlő csíkra vágjuk (a csíkok kb. 8 cm szélesek legyenek és 26-28 cm hosszúak).

Minden csík egyik szélére (hosszanti irányban) teszünk máktölteléket, majd a töltelékre ráhajtjuk a tésztát. (Mivel omlós tésztáról van szó, lehet, hogy egy picit itt-ott szétszakad, amikor hajtjuk rá a tésztát a töltelékre, de semmi gond, ilyenkor az ujjunkkal összenyomkodjuk enyhén a szétszakadt/töredezett résznél.)

A rudakat kb. 8 egyenlő kisebb rudacskákra vágjuk fel éles késsel. (Érdemes közben néha a kést lisztbe mártogatni, így nem fog ragadni a töltelékhez.)

A rudakat s

Omlós mákos rudacska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tépett sajtos pogácsa
Tépett sajtos pogácsa

--A sajt és az 5 dkg vaj kivételével ,géppel vagy kézzel összedolgozzuk a hozzávalókat annyi langyos tejjel,amennyi szükséges,hogy könnyű gyúrható tésztát kapjunk -Az élesztőt nem...

Elkészítési idő: 120
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Svéd fűszeres keksz
Svéd fűszeres keksz

A lisztet egy tálban összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. A barna cukrot kissé elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a fűszeres lisztet. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grizes mézes
Grizes mézes

Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ez idő alatt, elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar Barackos csokis paleo keksz
Barackos csokis paleo keksz

A mandulát durvára daráljuk, és összekeverjük a kókuszreszelékkel. A kókuszolajat felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a mézet, a két tojást és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk