1 liter tej
1/2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze. Óvatosan 15 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűzről és rakd tetszőleges formába. 2 óra múlva reszelhető is.
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
A megtisztított fokhagymagerezdeket enyhén sós tejben kb. 5 perc alatt félpuhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük. A mézet a citromlével, egy csipetnyi sóval, pár szem egész borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk egy órát, majd le szűrjük. Finomra vágjuk a zöld fűszereket, belekeverjük a joghurtba, és ha nem elég savanyú, borece...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát és kicsit átfuttatjuk. Ízesítjük kakukkfűvel, babérlevéllel, őrölt borssal – ez u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét 1 éjszakára (de legalább 2-3 órára) hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, friss vízben feltesszük főni. Sót, egész borsot, babért, egy fej hagymát adunk hozzá és puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű