70 dkg liszt
1 sütőpor
2 kk só
50 dkg margarin
12 ek víz
2 ek. 20 %-os ecet
kenéshez: 1 felvert tojás, reszelt kemény sajt
A sütőporos lisztet összemorzsolom a zsiradékkal, majd az ecettel elkevert vízzel.
Egy éjszakát pihentetni kell, másnap 1/2 ujjnyira kinyújtom, lekenem a tojással, sajttal, majd rudakra vágom, 180 okos sütőben 15-20 perc
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiengedett leveles tésztás kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, meghintjük a reszelt sajttal, pirospaprikával, ha szükséges kevés sóval. Ezt követően félbehajtjuk, majd újra 1 cm vékonyra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához: Langyos tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A krumplit kis kockákra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük, langyosan áttörjük. A vajat elmorzsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat és kinyújtjuk a kivánt vastagságúra, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és rudakra vágva tepsibe rakjuk. Világosra sütjük. Én tehéntúróval szoktam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű