menu

Családireceptkönyv.hu

Tahinis káposztasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 db kisebb lila káposzta
0,5 db kisebb zöld káposzta
2 db újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 marék pirított szezámmag
0,5 db lime kifacsart leve
3 ek olívaolaj
2 ek tahini
ízlés szerint só

Elkészítés:


A káposztákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, a többi zöldségeket felaprítjuk és összekeverjük egy tálban.

A tahinit az olajjal picit megmelegítjük, hogy folyós állagú legyen, így könnyebb lesz összekeverni a zöldségekkel. A tahinihez hozzáadjuk a lime levét és jól összekeverjük, ezt a szószt ráöntjük a zöldségeinkre hozzáadjuk a pirított szezámmagot, majd ízlés szerint megsózzuk. Kiváló köretként vagy quinoával összekeverve főételként is elég laktató.

Tahinis káposztasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


Sinka Ferencné
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Gombapöri
Gombapöri

Hagymát, paprikát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük kevés olajban. Lehúzzuk a tűzről, rátesszük a pirospaprikát. Rádobjuk a felszeletelt gombát, lehámozott, felkockázott paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Currys karfiol rizzsel és tzatzikivel
Currys karfiol rizzsel és tzatzikivel

Először elkészítjük a tzatzikit: az uborkát megpucoljuk, lereszeljük, enyhén besózzuk és félretesszük. Közben összekeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával és egy teáskanál citro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Humusz 3
Humusz 3

Az egyik konzerv csicserit szűrjük le, a másikat levével együtt öntsük egy mélyebb tálba. Tegyünk bele minden hozzávalót és botmixerrel pépesítsük. Ha túl sűrű lenne, önthetünk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Paradicsomos cukkini sütve
Paradicsomos cukkini sütve

A cukkinit hosszában 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, vagy ha elég vastag a cukkini, akkor felkarikázzuk, besózzuk, és 5 percre állni hagyjuk. Elkészítjük az olívaolajat: a fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk