0,5 db kisebb lila káposzta
0,5 db kisebb zöld káposzta
2 db újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 marék pirított szezámmag
0,5 db lime kifacsart leve
3 ek olívaolaj
2 ek tahini
ízlés szerint só
A káposztákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, a többi zöldségeket felaprítjuk és összekeverjük egy tálban.
A tahinit az olajjal picit megmelegítjük, hogy folyós állagú legyen, így könnyebb lesz összekeverni a zöldségekkel. A tahinihez hozzáadjuk a lime levét és jól összekeverjük, ezt a szószt ráöntjük a zöldségeinkre hozzáadjuk a pirított szezámmagot, majd ízlés szerint megsózzuk. Kiváló köretként vagy quinoával összekeverve főételként is elég laktató.
Hagymát, paprikát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük kevés olajban. Lehúzzuk a tűzről, rátesszük a pirospaprikát. Rádobjuk a felszeletelt gombát, lehámozott, felkockázott paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tzatzikit: az uborkát megpucoljuk, lereszeljük, enyhén besózzuk és félretesszük. Közben összekeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával és egy teáskanál citro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik konzerv csicserit szűrjük le, a másikat levével együtt öntsük egy mélyebb tálba. Tegyünk bele minden hozzávalót és botmixerrel pépesítsük. Ha túl sűrű lenne, önthetünk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit hosszában 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, vagy ha elég vastag a cukkini, akkor felkarikázzuk, besózzuk, és 5 percre állni hagyjuk. Elkészítjük az olívaolajat: a fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű