6 tojás
25 dkg cukor
6 evőkanál meleg víz
40 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
vaníliaaroma
30 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt)
A cukrot a tojássárgájával kikavarjuk, lassanként hozzáadjuk a vizet. Majd a lisztet és a sütőport is beledolgozzuk, vaníliával ízesítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe öntjük. A leszűrt meggyet, vagy cseresznyét a tetejére halmozzuk és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Kihűtve szeleteljük, porcukorral megszórva tálaljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és a tepsi vajjal megkent hátulján 32 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon 10-12 perc alatt megsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt. A túrót áttörjük, és a tojásos masszához keverjük. A cérnametéltet enyhén sós vízben megfő...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA vajat, 0,25 dl tejszínt, és a mézet felmelegítem mikróban. 30 dkg csokoládét apróra törve beleteszem a meleg összetevőkbe, és addig keverem míg felolvad. A kekszeket egyesével né...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű