menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkepaprikás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kis csirke (1 kg körüli),
7-8 dkg húsos füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 – 1 dl tejföl és tejszín,
1 teáskanál liszt,
1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só;
köretnek 8 db, a szokásos módon készített túrógombóc, de pirított morzsa és cukor nélkül, kevés kaporral és tejföllel.

Elkészítés:


A csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágom. (A szárnyvégeket, a hátat, a nyakat és a lábakat levesnek más alkalommal megfőzöm.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózom. A vöröshagymát tisztítás után finomra aprítom, a szalonnát úgyszintén.

A szalonnazsíron a hagymát üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd rögtön ráöntök 2 evőkanál vizet és a tűzre visszateszem. A húsdarabok mindkét oldalát lepirítom, ezután aláöntök egy deci vizet. Hozzáadom a megmosott, szeletekre vágott zöldpaprikát. Fedő alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként, egy-két evőkanál forró vízzel pótolom.

Végül beleteszem a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ugyancsak fedő alatt tovább párolom még néhány percig. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverem, majd ráöntöm a húsra.

Csak annyi ideig forralom, amíg a lábost rázogatva, a paprikás mártás össze nem gyűlik a tetején. Keverni nem szabad. (A gyenge csirkehús széttörik, ha kevergetik!) Körete a szokásosan elkészített galuska, de lehet túrógombóc is, cukor helyett sóval, kaporral és tejföllel.

Csirkepaprikás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Mustáros csirke
Mustáros csirke

Mustáros csirke: Hozzávalók: 4 darab csirkecomb vagy 2 nagy csirkelmell, kb. 1,5 dl mustár, só, bors, pirospaprika, majoranna,2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erős papri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Natúr csirkemell
Natúr csirkemell

1. A hűtőből kivett csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borsozzuk. 2. Egy serpenyőt jó alaposan felhevítünk három evőkanál étolajjal, és amikor már jó forró, beletessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Mustáros gombás csirkemell
Mustáros gombás csirkemell

A gombát felszeleteljük. Az olaj felén megpirítjuk, először 3-4 percig fedő alatt puhítjuk (időnként megkeverjük), majd a fedőt levéve rendszeres keverés mellett pirosra sütjük és...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÖLTÖTT CSIRKE PETREZSELYMES-MÁJAS TÖLTELÉKKEL
TÖLTÖTT CSIRKE PETREZSELYMES-MÁJAS TÖLTELÉKKEL

Az egész csirkét tetszés szerint fűszerezzük én most csak ételízesítőt használtam,sót és borsot.A tepsit kizsírozzuk. A töltelékhez valókat csak összekeverjük és megtöltjük a csir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk