500 g gomba - csiperke/sampion
1 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 púpozott evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
4 evőkanál víz
210 g tejföl (20%-os)
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.
2
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk.
3
Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.
4
Átforgatás után, hogy az olajban a pirospaprika kicsit fel tudjon oldódni, de még ne égjen meg, rögtön öntünk is rá kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.
Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.
6
Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
Nokedlivel, esetleg tejföllel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, öntünk rá kevés olajat, és teszünk rá ételízesítőt, sót, borsot, zúzott fokhagymát. 2. Felszeleteljük a megpucolt vöröshagymát, és le...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz