1 nagy hátsó sertéscsülök
4 sertésköröm (érdemes összevágatni a hentessel)
1 sertéscomb diója
30-40 dkg füstölt sonka
5 fej fokhagyma
2 sárgarépa
1 paszternák
2-3 csilipaprika
10-12 szem egész bors
babérlevél
só
a tálaláshoz:
néhány keményre főtt tojás
lila hagyma
citromgerezdek
A hozzávalókat annyi vízben, amennyi éppen ellepi, közepes tűzön felforraljuk, majd a legkisebb lángon, gyöngyözve, kb. 6 órán át abáljuk. Közben a habot folyamatosan leszedjük a tetejéről.
Amikor a hús megpuhult, éjszakára az egészet hideg helyre tesszük; így ugyanis megdermed a tetején a zsír. Másnap ezt egyszerűen lekanalazzuk róla, majd a levet lassú tűzön újra folyósra melegítjük, és a maradék zsírt papírtörlő segítségével leitatjuk.
A megfőtt húsféléket kicsontozzuk, felvágjuk vagy tépkedjük, és tányérokba osztjuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá főtt répakarikákat és félbevágott főtt tojást is.
A levét gézen vagy finom szűrőn át a húsokra szedjük, és a kocsonyát hűvös helyre tesszük dermedni. Főtt tojással, szeletekre vágott lila hagymával, citromgerezdekkel tálaljuk.
1. Vágd hosszában a cukkinit vékony szeletekre. 2. Tedd a sütőrácsra és süsd 220 fokon 10 percet. 3. Helyezz egy réteg cukkinit a sütőtálba. 4. Keverd össze a túrót, tejfölt, az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A felaprított hagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk, rádobjuk a hosszában félbevágott (és kicsumázott) paprikát. Megborsozzuk és megszórjuk egy evőkanál sóval. 2.Ha már szép üv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször főzd meg a barna rizst 2,5-szörös vízben (kb. 40 perc). A főtt barna rizst tedd lefedve félre. Kevés zsiradékon párold meg a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, majd add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este a babot, a gerslit és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk. Én kacsasütőben szoktam megcsinálni /de lehet római tálban is, amit ugyanúgy, mint a húsokat, legalább 4 órát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes