10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
40 dkg házi tarhonya,
1 fej vöröshagyma,
1 púpos evőkanál pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
50 dkg tisztított burgonya,
só.
Elkészítés: A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb. 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-háromszor átkeverjük, majd meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi vízzel, mint a tarhonyamennyiség kétszerese és beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, a kis kockára vágott burgonyát. Megsózzuk és – lehetőleg lefedve – alacsony láng fölött lassan megpároljuk.
Tutajos, egy fenséges bográcsétel, ami laktató és káprázatosan finom!
A hagymát megpirítom kézibeállításon Ellában.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kicsontozzuk és felkockázzuk. A sonkát is felkockázzuk és kevés zsiradékon pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát, fonnyasz...
Elkészítési idő: 115 perc Nehézség: KönnyűA hagymát vágjuk nagyon apró darabokra és pirítsuk meg, de úgy, hogy ne színeződjön el. Ezután jöhet hozzá a rizs és a fehérbor, majd a forró alaplével öntsük fel és kevergessük fo...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA padlizsán végéről levágom a szárát, kettévágom (NEM kell meghámozni!) és kivájom a belsejét egy kanállal úgy, hogy kb. 1 centis hús maradjon rajta. Jól besózom és állni hagyom....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű