50 dkg darált keksz
15 ek. tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4-5 ek. kakaópor
rumaroma v. rum
zöld mandulaaroma/mandulaaroma és zöld ételfesték
10 dkg kókuszliszt
1 főző csoki
A darált kekszet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a porcukrot, majd a 13 ek. tejben felolvasztott vajat. Masszát két részre osztjuk. Egyikbe rumaromát és a kakaót tesszük, a másikba a mandulaaromát, kókuszlisztet és a 2 ek. tejet. Tálcára alufóliát teszünk, rányújtjuk a barna, majd arra a zöld masszát. Tetejére csokit simítunk. Pici kockára vágva tálaljuk.
Liszt helyett porcukorral nyújtsunk.
A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, hozzászitáltam a porcukrot is, ízesítettem csipet sóval. Beledaraboltam a szobahőmérsékletű margarint, majd morzsás állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLevágjuk a zsemlék tetejét és kiszedjük a belsejét,amit belekeverünk a túróba.Túrótöltelék:a tojást szétválasztom és a fehérjét felverem.A tej és a vaj kivételével mindent hozzákev...
Elkészítési idő: kb.1 óra Nehézség: KönnyűAz alapanyagból készített masszát egy tálba tesszük, majd a tűzhely szélére kicsit melegedni hagyjuk, hogy összeolvadjon. 40 dkg lisztet és 1 dkg szalagárét összegyúrjuk. 4 részre...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Sameljite orahe, a potom istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka dodavši im mrvicu soli. 2. Naribajte koricu od jedne naranče i iscijedite narančin sok u posebnu posudu....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű