menu

Családireceptkönyv.hu

Illatos csirkemell


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A csirkemellhez: 60 dkg csirkemell filé
3 db tojásfehérje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
5 evőkanál étkezési keményítő
4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz: 200 ml ketchup
0.5 dl ecet
0.5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 kk gyömbér (friss reszelt)
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
só ízlés szerint

Elkészítés:


A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és jól eldolgozzuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. A csirkemellet felcsíkozzuk, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk (reszelhetjük is), a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gelu Dóra
Paradicsomos húsgombóc csirkemellből  édesburgonyáva
Paradicsomos húsgombóc csirkemellből édesburgonyáva

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk. A hozzávalókat alaposan elkeverjük , majd egy nagy fazékba felteszünk vizet forrni , dobunk bele egy darab húsleves leves kockát majd...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Ragacsos bundájú csirkemell falatok
Ragacsos bundájú csirkemell falatok

A csirkemellet egyforma kockákra vágom és beleforgatom a só, bors, fokhagyma és gyömbér keverékébe, majd lisztben, tojásban és ismét listben megforgatóm őket. Forró olajban kisütö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell pongyolában
Csirkemell pongyolában

Megmossuk a csirkemellet kis csíkokra daraboljuk. Sózzuk, borsozzuk. Lereszeljük a zöldségeket a reszelő durva fokán, a legvégén a krumplit,hogy ne barnuljon meg. A cukkinit megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeragu mustármártásban
Csirkeragu mustármártásban

A húst felkockázzuk, és a forró olajon, kis adagokban aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük. A zsiradékban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és megpirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk