A tészta hozzávalói:
45-50 dkg liszt, 0,5 dl tej, 1,3 dl szóda víz, 1 db tojás, 1 teás kanál só, 2-3 ev.k olaj. Összegyurjuk. Derelye vastagságúra nyújtjuk és kisseb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A töltelék:
60-80 dkg darált hús, 2-3 fej darált vöröshagyma, só bors ízlés szerint. Jól összegyúrjuk.
A kiszaggatot kis kerek tészták közepébe kupacokat rakunk a húsból. Kettéhajtva összenyomkodjuk és a két csücskét összeillesztjük. Kis kalap formát kapunk. Feltesszük a fövő vizet, babérlevéllel sóval ízesítjük. Ebben kifözzük a tésztánkat. Szürőkanálal kiszedjük olvasztot vajjal meglocsoljuk. Ecettel borsal vagy tejfölösen fogyasztjuk.
A töltelék elkészítése: A kockára vágott füstölt szalonnával jóízű lecsót készíts. Húzd le a tűzhelyről, és add hozzá a jól elkevert tojásokat. A tűzhelyen addig kevergesd a lecsót...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: KönnyűA felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A vöröshagymát megdinsztelem, majd ráteszem a húst és fehéredésig pirítom. 2. Ekkor felöntöm a paradicsommal és hozzáteszem a chilis alapot, a gombát, sóval, oreganóval, őrö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz