menu

Családireceptkönyv.hu

Eperdzsem chia maggal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg eper
1/2 kg cukkini
4 ek Szafi 4:1 édesítő
1 dl szénsavas víz + 3 ek zselatin
3 ek chia mag

Elkészítés:


Ha felforrt az eper, hagyom kicsit állni és hozzá keverem a jól elkevert szénsavas vizet és zselatint. Majd a chia magot.
Mehet üvegekbe.
Automatázni: 90 fokon 30 percig

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszeres házi almachutney
Fűszeres házi almachutney

Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, közben sózzuk. Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk. Megszórjuk cukorral és együtt főzzük, amíg az alma levet nem enged....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eper lekvár és szörp egybe
Eper lekvár és szörp egybe

Az előkészített epre lábasba tesszük és kb a tömege 40%-nak megfelelő cukrot teszünk hozzá. Kicsit összetörtjük az epreket (krumplinyomóval), de nem teljesen pépesre. Közepes lángo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsom klf. aszalása+ felhasználása
Paradicsom klf. aszalása+ felhasználása

Lehet koktél, Lucullus vagy törpe paradicsomot is aszalni, gyakorlatilag minden fajta alkalmas. A paradicsomokat félbevágjuk, kicsumázzuk, majd besózzuk. Ízlés dolga: a paradicsomo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
 11. Szilva lekvár, cukor és tartósító nélkül
11. Szilva lekvár, cukor és tartósító nélkül

Fazék, fél deci ecet az aljára, rá a szilva kicsit összenyomkodom /darálom /,felteszem főni ,amíg forrni kezd teszek rá fedőt utána leveszem. Csak annyira szabad főnie mint a húsl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk