2,5 dl pöttyös használtunk mércének.
½ csésze szódabikarbóna
¼ csésze kukoricakeményítő
¼ csésze citromsav
1 teás kanál kakaóvaj
2 teás kanál illóolaj (akár keverék), nekünk most ez tetszett: jázmin, levendula és geránium illóolaj keveréke. Szívünknek és eszünknek is tetsző kompromisszumok kötésére sarkal.
1-2 evőkanál víz.
Egy pici üvegtálkában felolvasztjuk a kakaóvajat, hozzáöntjük az illóolaj keverékünket. Nagyobb porcelán tálban a szódabikarbónát, kukorica keményítőt és a citromsavat összekeverjük. A szárazanyagunk közepében egy kis gödröt alakítunk ki, ide öntjük a langyos olaj-vaj keverékünket és határozott mozdulatokkal alaposan elkeverjük. Hozzáadagoljuk a vizet és mintha hógolyókat gyúrnánk, megformázzuk a fürdőgolyóinkat. Egy éjszakát szikkadnak, és száraz helyen tároljuk felhasználásig.
A krumplit 15–20 percre vízbe áztatjuk, majd alaposan megsikáljuk, és 10 percig forró, enyhén sós vízben előfőzzük. Lecsöpögtetjük, és – lehetőleg 1 rétegben – vajjal vastagon kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vékony, füstölt lazacszeleteket tányérokra helyezzük, és a következő tojásos krémet tesszük rá: a tojásokat felverjük villával, és a hagymát apróra vágva olajon megpirítjuk, és r...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz éretlen és nagyon kemény gyümölcsöket a főzés előtt szobahőmérsékleten tároljuk néhány napig, hogy megérjenek. Ezután a birsalmát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, gerezdekr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű