-fehér húsú édesburgonya
-1/4 gumó zeller
-füstölt hús lé
-felkockázott füstölt sertésszűz
-pirított füstölt kolbászkarikák
-őrölt fekete bors, kömény, babérlevél, tárkony
-2 gerezd fokhagyma,
-tárkonyecet, + a "habarás".
A felkockázott burgonyát ,zellert és sertésszüzet felöntjük a víz- füstölt hús lé keverékkel. Jöhetnek a fűszerek és zúzott fokhagyma. Ha már megpuhult a zöldség, jöhet a "habarás", ami nálam most 3 e.k. cocomas és 1 t.k. keményítő volt (sajnos nem volt kéznél totu krém extra),majd 2 e.k. tárkonyecet. Tálaláskor a tetejére kerül a pirított kolbászkarika és a zsírját rácsorgatjuk.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom. A répát és uborkát 4*4 mm-esre aprítom vagy a reszelő nagy lyukán lereszelem. A csirkemellet kis kockákra vágom. Egy edényben vagy wok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót kibontjuk a hüvelyéből Ha mirelit zöldborsót használunk, ezt az időt megspórolhatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üve...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA csirkeaprólékot és a zúzát sóval, borssal, babérlevéllel hideg vízben feltesszük főni. Amikor elkészült, világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tejjel felöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát. Átkeverjük, rátesszük a csíkokra vágott kelkáposztát, a felkockázott burgonyát. Fűszerezzük, ízesítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz