- 1 kg liszt,
- 6 dl tej,
- 5 dkg élesztő+cukor,
- 2 dl olaj,
- só
Töltelék:
- vaj
Keverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk, és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta Hozzávalókat össze kell gyúrni. A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűÉlesztőt pici tejjel felfuttatjuk, a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. 3 óra pihentetés után sütjük. Olajos kézzel könnyen formázható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyosíts meg másfél deci tejet, keverd bele a cukrot és az élesztőt, majd futtasd fel körülbelül 10 perc alatt. Akkor lesz kész, ha habos és megemelkedik. A lisztet szitáld egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű