- 60 dkg liszt,
- 3,5 dl víz,
- 1 cs szárított élesztő
- 1 teáskanál só,
- 1 ek méz,
Teás tányér nagyságúra nyújtjuk, erősen lisztezett tepsiben sütjük.
Az olajbogyót lecsepegtettem és finomra vágtam. A tejet, vizet és egy tojást egy bögrében mértem, belemorzsoltam az élesztőt és alaposan elkevertem. A hideg vajat fél centis csí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt kb fél dl tejben felfuttatjuk, a tésztának valókat összeállítjuk tejből annyit amennyit felvesz és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Meleg helyen duplájá...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesÉlesztőt cukorral 3 dl vízzel kikeverni (nem kell felfuttatni ) Mindent egybe keverőtálba adagolni, dagasztani jó Duplájára keleszteni , kissé lisztezett deszkára borítani darab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütőgép üstjébe tesszük a vaj kivételével minden hozzávalót. Hagyjuk, hogy összedolgozza a tésztát, csak ezután adjuk hozzá a puha vajat kis adagokban. Szép hólyagos tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű