- 20 dkg finomliszt,
- 20 dkg finomsó (vákumsó),
- 125 ml víz,
-2 evőkanál étolaj
A sót és a lisztet csomómentesen keverjük össze egy tálban, majd többször kis mennyiségben adagoljuk hozzá a vizet és az olajat. A jól kidolgozott gyurma sima tapintású, mint a vajastészta. Tállal vagy folpack fóliával letakarva tartjuk felhasználásig.
A friss gyurmát a legalacsonyabb fokozaton, nyitott sütőajtónál fél óráig szárítjuk, így a nedvesség lassan elpárolog az anyag belsejéből is. Ezután csukott tűzhely ajtónál fél-fél órát szárítjuk 1-es, 2-es, és 3-as fokozaton is, majd a 4-5-ös fokozaton a megfelelő színárnyalatra égetjük.
A kész munka selymes fényét a lakkozás adja és eleven színeit is ez hívja elő. Színtelen lakkal fényezzük és védjük.
Annyi a dolgunk, hogy az összes hozzávalót bekészítjük, és kézi mixerrel összedolgozzuk.Azonnal fogyaszthatjuk, de akár a hűtőben is tarthatjuk, de 1-2 napon belül fogyasszuk el....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk majd tetszés szerint fűszerezzük, megkenjük tejföllel majd megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben sütőpapíros tepsibe készre sütjük. (Igény sz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük a sóval. A 4 ek vajat egy tálkában megolvasztjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, a rozmaringot,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyűpak choi-t megmossuk és felkockázzuk. pakchoi_felvagva.jpg A gyömbért, fokhagymát és az újhagymát apróra szeleteljük. Wok-ban közepes fokozaton kókuszzsíron kicsit megpárol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű