Tészta:
- 20 dkg liszt,
- 14 dkg vaj,
- 6 dkg barna cukor,
- 1 tojássárgája,
- fél citrom reszelt héja,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 5 dkg tejcsokoládé apróra vágva.
Díszítés:
- 5 dkg cukor,
- 5 dkg mogyoró v dió (durvára vágva),
- 5 dkg fehér csokoládé.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, rudat gyúrunk belőle, fölszeleteljük, és golyót formálunk a szeletekből, tepsibe rakjuk, majd a hüvelyk ujjunkkal mélyedést képezünk a tetején. 180 Celsius fokon 12-14 percig sütjük.
A grillázshoz megolvasztjuk a cukrot beleszórjuk a diót, majd sütőpapíron elegyengetjük, kihűlés után nyújtófával összetörjük.
A töltelékhez: a fehér csokit megolvasztjuk, a mélyedésbe önjük és a tetejére grillázsdarabot teszünk.
1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük. 2. Keverőtálban összemixeljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal, csipet sóval elmorzsolni, majd a tejben feloldott, kevés cukorral megfuttatott élesztőt hozzáadni, a tojások sárgájával összegyúrni, eldolgozni. Pihentetés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszegyúrni,hűtőbe rakni,fél centire kinyújtani,kiszaggatni,megsütni (én 170fokon 10percig villany sütőben), lekvárral összeragasztani kettőt és csokiba mártani.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a liszt és a kakaó kivételével egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg megváltozik a színe. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes