40 dkg liszt
25 dkg margarin
4 db tojás
½ dl tej
3 dkg élesztő
cukor
megmaradt tojásfehérje
kókuszreszelék
A lisztet a margarinnal, csipet sóval elmorzsolni, majd a tejben feloldott, kevés cukorral megfuttatott élesztőt hozzáadni, a tojások sárgájával összegyúrni, eldolgozni. Pihentetés, kelesztés után három-négy részben kinyújtva a tölteléket rákenve feltekerjük, mint a beiglit, s a tekercset vizes késsel felszeleteljük kb. 1 ½ cm-es karikákra, majd kizsírozott, kilisztezett tepsibe lapjára fordítva újra megkelesztjük, és pirosra megsütjük. A kimaradt habot a rózsák tetejére lehet rátenni, mert a felszeletelés miatt sok hab kifolyik a tészta közül, tehát minél több tojásfehérjét lehet bekeverni! (Kb. 6-7 db tojásét bátran ehhez a mennyiséghez!)
Töltelék: A tojásfehérjét pár csepp ecettel, citromlével, gőz felett habosra verjük, majd 30 dkg kristálycukrot teszünk bele, ha kihűlt 10-15 dkg kókuszreszeléket vagy darált diót keverünk hozzá.
Mindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De ella...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűszétválasszuk a tojásokat, majd felverjük külön a fehérjét, külön a sárgáját, adunk hozzá szárazanyagokat, majd a robotgép táljába folyatjuk a sárgás masszát és még egy picit verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkészítés: Az almát és a zsemlét felszeleteljük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk. Váltakozva a zsemlét és az almát egymásra rakjuk. Két evőkanál cukrot kikeverjük a 2 tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz anyagokat alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk. Háromszögletű darabokat vágunk belőle, lekvárral töltjük. Batyut formálunk belőle. Kisütjük, porcukorral megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű