menu

Családireceptkönyv.hu

Zsuzsi lekváros batyuja Tahiból


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


TÉSZTA:
20 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg túró
TÖLTELÉK:
bármilyen lekvár

Elkészítés:


Az anyagokat alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk.
Háromszögletű darabokat vágunk belőle, lekvárral töltjük.
Batyut formálunk belőle.
Kisütjük, porcukorral megszórjuk.

Zsuzsi lekváros batyuja Tahiból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Áfonyás túrókrém
Áfonyás túrókrém

Az áfonyát a cukorral és a reszelt citromhéjjal 10-15 perc alatt öntet sűrűségűre főzzük egy kis lábasban. Hagyjuk kihűlni. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, a kréms...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ALMÁS - DIÓS SZELET
ALMÁS - DIÓS SZELET

1. A lisztet a táblára szitáljuk. Adjuk hozzá a sütőport, a porcukrot, a puha margarint és a tojássárgájákat. Gyúrjuk sima tésztává, majd folpakba csomagolva tegyük 30 percre a hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar pisztáciás loaf
pisztáciás loaf

A pisztáciát egy serpenyőben folyamatos kavargatás, mozgatás mellett addig pirítjuk, amíg színt nem kapnak és egy kicsit ropogósabbak nem lesznek, aztán kiborítjuk egy tányérra, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diós-csokoládés zabkeksz
Diós-csokoládés zabkeksz

A vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a zabpelyhet, a tojást, a sütőport és az apróra vágott csokoládét. Összegyúrjuk, ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk