TÉSZTA:
20 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg túró
TÖLTELÉK:
bármilyen lekvár
Az anyagokat alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk.
Háromszögletű darabokat vágunk belőle, lekvárral töltjük.
Batyut formálunk belőle.
Kisütjük, porcukorral megszórjuk.
Az áfonyát a cukorral és a reszelt citromhéjjal 10-15 perc alatt öntet sűrűségűre főzzük egy kis lábasban. Hagyjuk kihűlni. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, a kréms...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet a táblára szitáljuk. Adjuk hozzá a sütőport, a porcukrot, a puha margarint és a tojássárgájákat. Gyúrjuk sima tésztává, majd folpakba csomagolva tegyük 30 percre a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pisztáciát egy serpenyőben folyamatos kavargatás, mozgatás mellett addig pirítjuk, amíg színt nem kapnak és egy kicsit ropogósabbak nem lesznek, aztán kiborítjuk egy tányérra, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a zabpelyhet, a tojást, a sütőport és az apróra vágott csokoládét. Összegyúrjuk, ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű