140 g sima liszt
1/2 teáskanál sütőpor
Csipet só
250g étcsokoládé
3 tojás
150g vaj
1 evőkanál kakaópor
280g cukor
2 csomag vaníliás cukor
16 cl Jägermeister
Vajazzunk ki egy közepes tepsit és szórjuk bele a kakaóport. Szitáljuk le a lisztet, és keverjük hozzá a sót és a sütőport.
180 gr étcsokoládét olvasszunk meg és keverjük simára a vajjal. Vegyük le a tűzről, egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el alaposan.
Ezután adjuk hozzá a cukrot, a titkos adalékot (Jägermeister), a vaníliás cukrot és habverővel keverjük simára. Öntsük hozzá a liszt-sütőpor- só keveréket, törjük össze a maradék étcsokit apró darabokra és adjuk hozzá azt is.
Öntsük a masszát a tepsibe és süssük kb. 40 percig (akkor lesz készen, ha megszilárdul a belseje, amit késsel tudunk ”tesztelni”)
Sütés:
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40 percig.
A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször a karamellt készítjük el. Az összes hozzávlóját egy tapadásmentes edénybe tesszük és alacsony lángon kb 2 órán át főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük. A karamel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészités: A tojást, cukrot, margarint, vaniliáscukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Részt kinyújtom 2mm vastagra. Rákenem a 2. Részt. Felcsavarom, 5 részre osztom. Frissen, vagy akár fagyasztva is használható. Bármilyen rétestöltelékhez!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű