menu

Családireceptkönyv.hu

Jäger brownie


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


140 g sima liszt
1/2 teáskanál sütőpor
Csipet só
250g étcsokoládé
3 tojás
150g vaj
1 evőkanál kakaópor
280g cukor
2 csomag vaníliás cukor
16 cl Jägermeister

Elkészítés:



Vajazzunk ki egy közepes tepsit és szórjuk bele a kakaóport. Szitáljuk le a lisztet, és keverjük hozzá a sót és a sütőport. 
180 gr étcsokoládét olvasszunk meg és keverjük simára a vajjal. Vegyük le a tűzről, egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el alaposan. 
Ezután adjuk hozzá a cukrot, a titkos adalékot (Jägermeister), a vaníliás cukrot és habverővel keverjük simára. Öntsük hozzá a liszt-sütőpor- só keveréket, törjük össze a maradék étcsokit apró darabokra és adjuk hozzá azt is.
Öntsük a masszát a tepsibe és süssük kb. 40 percig (akkor lesz készen, ha megszilárdul a belseje, amit késsel tudunk ”tesztelni”)

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütés:
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsanett 1
Pudingos tejberizs recept
Pudingos tejberizs recept

A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Marlenka golyó
Marlenka golyó

Először a karamellt készítjük el. Az összes hozzávlóját egy tapadásmentes edénybe tesszük és alacsony lángon kb 2 órán át főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük. A karamel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Zserbó tallérok
Zserbó tallérok

Elkészités: A tojást, cukrot, margarint, vaniliáscukrot jól kikeverni, majd hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet és kidolgozni a tésztát. Késfoknyi vastagságúra kinyújtani és e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi mama
Sodrófás rétes
Sodrófás rétes

1. Részt kinyújtom 2mm vastagra. Rákenem a 2. Részt. Felcsavarom, 5 részre osztom. Frissen, vagy akár fagyasztva is használható. Bármilyen rétestöltelékhez!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk