50 dkg háztartási keksz
5 dkg kakaópor
25 dkg porcukor
0,4 dl rumaroma
2 dl tej
25 dkg Rama margarin
A háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük.Beleöntjük egy lábasba a tejet,porcukrot,kakaót és a margarint,majd 6 percig kevergetve főzzük.Levesszük a tűzről megízesítjük rummal és belekeverjük a kekszet.
Kibélelünk folpackkal egy formát akár őzgerinc, akár egy műanyag doboz is megteszi és elsimítjuk benne a kekszes masszát.Miután kihűlt hűtőbe rakjuk.Amikor összeállt kiborítjuk a formából és felszeleteljük.
Tipp: Szilva lekvárral is ízesíthetjük.
A tojások sárgáját, a vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 14 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét. A tojások fehérjét a többi cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a gesztenye masszát meg a kakaóport és levárt és a mézet meg a fahéjat és annyi kekszet adunk hozzá, hogy lehessen formázni.Hideg helyre tesszük.Egy tálcára teszünk n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálba beleöntöm a lisztet, tojássárgáját, sót, margarint és a porcukrot, ezt alaposan összegyúrom. A tejet mikróban felmelegítem beleteszem a cukrot és az élesztőt, letaka...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25 × 39 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes