- 65 dkg búzafinomliszt
- 1 dkg só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3,5 dl langyos víz
- 3 dkg zsír, vagy más zsiradék
- Bedagasztom a tésztát, majd 30 perc kelesztés.
- Átgyúrom, majd 30 perc kelesztés
- Megformázom, majd sütőpapíros jénaiba teszem, 30 perc kelesztés
- Bevágom éles késsel, lespriccelem vízzel, majd 230 fokra előmelegített sütőbe sütöm 30 percig, majd 200 fokon 20 perc, ezután leveszem a tetőt és pirítom 10 percig, vagy amíg szép színt kap.
Ha megsült, hideg vízzel lespriccelem és rácson hűvös helyre teszem.
A lisztet egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A liszthalom közepébe kanállal mélyedést ásunk, és beleöntjük a vizet. Rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Hefe im Salz auflösen. Die Kartoffeln ganz klein würfeln oder zerdrücken oder durch die Kartoffelpresse drücken. Das Mehl sieben und mit den anderen Zutaten mischen. Dabei so...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyagokat összekeverjük,dagasztjuk,kelesztjük. Átgyúrjuk,formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük,tetejét bevágjuk.Kb.40 percig kelesztjük Tojásfehérjével megkenjük,tökmagot te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss vagy szárított élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet a sóval és a felfutatott élesztővel összedagasztjuk (ha van saját kovászunk, adjuk hozzá). Akk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes