60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1,5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 tojás sárgája
reszelt citromhéj
/sárga ételfesték/
Az átszitált porcukrot, a puha margarint és a tojások sárgáját habverővel kihabosítom, A többi hozzávalóval össze gyúrjuk, majd vékonyra kisodorjuk és tetszés szerinti szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben , előmelegített sütőben 180 fokon néhány perc alatt megsütjük. Lekvárral összeragasztom. Ha linzer kinyomót használok akkor simán a tepsibe nyomom.
Lehet sokféleképp variálni, kakaót, kókuszt, diót, mogyorót hozzáadni. Akkor annyival kevesebb lisztet teszek bele, mint amennyi egyéb adalékot adok hozzá!
A kakaót a cukorral és a vízzel sűrű sziruppá főzzük. A tűzről levéve gyorsan belekeverjük a vajat. Néhány percig hűlni hagyjuk és még dermedés előtt megkenjük a tortát, vagy más s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűlve belekeverjük a 15 dkg kókuszreszeléket, és beledolgozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk. Előmelegítjük a sütőt. A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük, rátesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverem a cukorral, liszttel, sütőporral, szódabikarbónával, vízzel, és a kakaóval. Megsütjük. Krém: 2 csomag vanília pudingot megfőzök 4 e.k. cukorral 5 dl...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű