70 dkg liszt
1 dl olaj
2 dl tej
2 tojás
1 élesztő
pici cukor
1 kis pohár natúr joghurt
sajt
Krém: 1 margarin, egy kanál sóval kikeverni
A langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. 8 cipót formázunk belőle. Nem kell keleszteni.
1 cipót kinyújtunk kör alakúra, megkenjük a sós margarinnal, ráteszünk 1 másik lapot. Kicsit azt is megkenjük, majd tetszés szerint 8 vagy 12 cikkre vágjuk. Feltekerjük a szélesebb felétől kezdve. Ugyanígy járunk el a többi cipóval is. A tepsiben hagyjuk kelni kb 20 percet, majd megkenjük tojással, teszünk rá reszelt sajtot, és mehet az előmelegített sütőbe.
A margarint ne olvasszuk fel teljesen, ne folyékony, csak lágy, könnyen kenhető legyen.
A tepsiben ne rakjuk nagyon közel egymáshoz a kifliket, mert még a sütőben is kelnek.
Az almát lereszeljük hozzáadjuk a fahéjat, 1 ek erytritet, a tojásokat kicsit felverjük ( nem kell hozzá gép ) hozzáadjuk a mákot 10 tk. erytritet, citromhéjat ,sütőport, vaníliaa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkekszet késes robotgéppel dolgozd finomra. Olvaszd fel a vajat és keverd össze a keksszel. Egy kapcsos tortaforma alján egyenletesen oszlasd el, nyomkodd bele. Akár kis pereme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elvegyítjük. A tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül az egészet elkeverjük. A túrót jól kikeverjük az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn a házi baracklekváromból töltöttem bel jól össze is csíptem őket, mégis kifolyt pici belőlük. Ami nem rontott rajta, sőt nekem jobban is ízlett. De lehet sütésálló lekvárt tenni...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes