Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 ek porcukor
- 1 van.cukor
- 1 mk só
- 2 db tojássárgája
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj (olvasztott)
- 3 dl tej
Töltelék:
- 25 dkg túró -15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg áfonya vagy meggy vagy barack
Kenéshez sütés előtt:
- 1 kanál tej
- 1 kanál olvasztott vaj
sütés után, csak tej
Sima kelt tésztát gyúrok. Az élesztőt felfuttatom cukros tejben. Minden hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen. Érdemes pár órával előbb kikészíteni mindent az asztalra. Jól ki k...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűHókifli : 50 dkg rétes liszt ,20dkg ráma ,2 dkg élesztő ,1,5 dl tejföl ,1 e kanál p cukor ,csipet só ,: a töltelékhez ,dió, mák v lekvár ! A puha margarint elektromos h verővel h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel mérjük ki az alapanyagokat. A lisztből, az élesztőből és a tejből készítsük el az előtésztát, egy spatula segítségével alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk, és egy pici cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a sót meg a maradék cukrot. Ha az élesztőnk már jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű