menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszines, zöldborsós csirketokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemellfilé, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 - 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, só ízlés szerint, 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1/2 mokkáskanál majoránna
Kb. 30 dkg zöldborsó (friss, mirelit)
3 dl tejszín
1/2 csokor aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:


A húst kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a csíkokra vágott húst, fehéredésig pirítjuk, vizet nem szükséges adni hozzá, mert bő levet ereszt a csirkehús. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát áttörve hozzátesszük, és a piros paprikát, majoránnát rászórjuk. Lefedjük és addig főzzük amíg majdnem készre puhul a hús, hozzáborítjuk a zöldborsót. Ha kész, a tejszínt beleöntjük, forraljuk, besűrítjük. A legvégén aprított petrezselyemzöldet szórunk hozzá, összekeverjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Esterházy csirkeragu
Esterházy csirkeragu

Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 366 szárnyas recept
366 szárnyas recept

http://www.mindenegybenblog.hu/szarnyas-receptek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell Dubarry módra
Csirkemell Dubarry módra

A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros csirkecombok serpenyőben
Mustáros csirkecombok serpenyőben

Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk