½ kg liszt, 1 ráma, 12 dkg porcukor, 3 db tojássárgája, 1 cs. sütőpor, kevés tejföl.
Töltelék: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 3 tojásfehérje, 1 vanília. Felverni habnak.
A hókifli tésztájához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk, mindkettőt fóliába csomagoljuk (egyszerre egg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés lengyos, cukros tejben felfuttatjuk. Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk és 1 órán keresztül kelni hagyjuk. Ha megkelt, lisztezett felületen újjnyi vastagra nyú...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesMivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű