Tészta
26 dkg porcukor
9 dkg vaj
4 egész tojás
4 e.kanál méz
65 dkg liszt
1 púpos t.kanál szódabikarbóna
Krém
7,5 dl tej
2 cs vaníliás cukor
9 dkg liszt
1/2 rum aroma
45 dkg margarin (fele jó ha vaj)
36 dkg porcukor
Egy kis lábasban vizet teszünk a tűzre. A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna nélkül gőz fölött kevergetjük, amíg csak a jó fele marad. Akkor beletesszük a szódabikarbónát, vigyázzunk felhabzik, sűrűre keverjük, hozzáöntjük a liszthez és mert meleg, kanállal összekeverjük. Aztán átgyúrjuk, 5 felé mérjük és egyenként, lisztezett szilikonos sütőpapíron kinyújtva, azzal együtt meg is süthetjük. Gyorsan dolgozzunk, mert melegen könnyű nyújtani. Nagyon gyorsan sül, kb 5-6 perc elég neki.
A krémhez a lisztet a tejjel sűrűre főzzük, levéve a tűzről belekeverjük a vaníliás cukrot és közvetlenül a krémre folpackot simítunk, hogy hűlés közben nem bőrösödjön be. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a kihűlt lisztes krémet, ízesítjük rum aromával és betöltjük a szintén kihűlt lapokat. Hagyhatunk egy kicsit a tetejére is, amit megszórhatunk kókuszreszelékkel. De elég csak porcukorral hinteni is. egy napig állni hagyjuk, puhulnia kell.
Ha betöltöttük a lapokat, egy tepsit rátéve és egy kis súlyt, én 2 kg cukrot vagy lisztet szoktam, kicsit lenyomathatjuk 1 órán át és csak aztán kenjük rá a maradék krémet, vagy szórjuk porcukorral.
összegyúrni 200 fok, gombócok, 12 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagokat kimértem és összekevertem, majd hozzáadtam a felkockázott Vitadort és a géppel dagasztatni kezdtem. Beleöntöttem a tojáspótlót és addig dagasztattam míg egynemű t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű