menu

Családireceptkönyv.hu

Kevert linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kevert linzer
Írta: nagyi
• 2008, október 11, szombat
Hozzávalók

12 deka liszt,
14 deka vaj,
14 deka cukor,
4 tojás sárgája,
4 tojás habja,
7 deka morzsa,
citrom, fahéj,
fél deka só és
5 deka darált mogyoró

Elkészítése

4 tojás sárgáját, 14 deka olvasztott vajat, 14 deka cukrot jól kikeverünk, majd a 4 tojás felvert habját óvatosan hozzákeverjük és a többi hozzávalókat is, a liszttel elkevert sót, a piskótamorzsát, mogyorót és a reszelt citrom héját. Kivajazott tortaformában lassan sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, gyümölcsízzel megkenjük s a tetejére vaníliás cukrot hintünk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
MEGGYES KEVERT  **
MEGGYES KEVERT **

A tojásokat a porcukorral alaposan kikevertem. Felváltva hozzáadtam apránként a tejet és az olajat, végül pedig a sütőporos lisztet. A lecsurgatott cseresznyeszemeket lisztbe forga...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Zabpelyhes kókuszos muffin
Zabpelyhes kókuszos muffin

1. A joghurtot simára keverjük a tojással és az olvasztott kókuszzsírral. 2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a joghurtos masszához öntjük. 3. A masszát...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Puncs szelet
Puncs szelet

Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük még forrón belekeverjük a tejfölt. Amikor már csak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Bujtatott keltes fánk
Fánk - Bujtatott keltes fánk

1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, rummal, sóval jól összedolgozzuk. (Ha túl keménynek tűnik, pici tejet adunk hozzá, liszttől függ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk