menu

Családireceptkönyv.hu

Lepény


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

20dkg liszt 10dkg margarin 1 tojás só

Elkészítés:


Elkészittés

A tésztához valókat gyorsan összegyúrom, ha nem akar összeállni, teszek hozzá egy pici hideg vizet. Amíg mindent összevágok berakom a hűtőbe.
A húsfélét felkockázom, a hagymát felkarikázom, a paprikát kockákra vágom, a sajtot lereszelem.
A tejfölt a tojásokkal, a tejjel, és a fűszerekkel összekeverem.
Egy lepényformát kimargarinozok, és belisztezek.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
A tésztát kiveszem a hűtőből, és kinyújtom.
Belerakom a lepényformába, és beleigazítom, úgy, hogy legyen pereme is.
Ráterítem az összes feldarabolt finomságot, és mielőtt berakom sülni, csak akkor öntöm rá a tejfölös öntetet.
Úgy 40-45 perc alatt sül meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Sütőpapírban sült csirkecomb, vele sült színes zölds
Sütőpapírban sült csirkecomb, vele sült színes zölds

1. A combokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, tetszőleges fűszerekkel, bepácolom, legalább egy éjszakára a hűtőbe rakom, hogy az ízek összeérjenek. (Só, bors, fok...

Elkészítési idő: 50 perc+pácolás
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kapros, káposztás fuszulyka
Kapros, káposztás fuszulyka

A beáztatott fuszulykát(babot) ,egy fazékban odateszem főni az oldalassal és a babérlapival együtt annyi vízzel, ami ellepi . Amíg fő a lapítón (vágódeszka ) a hagymát apró kockákr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
TEJSZÍNES-HÚSOS RAKOTT KARFIOL
TEJSZÍNES-HÚSOS RAKOTT KARFIOL

A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhéh sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom, majd hideg vízben lehűtöm és lecsepegte...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Evolette
Darált húsos rakott karfiol
Darált húsos rakott karfiol

Rózsáira szedjük a karfiolt, a nagyobbakat kettévágjuk, leöblítjük, és sós vízben nagyjából félig készre főzzük. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük az apróra vágott hag...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk