2 ek olívaolaj
25 dkg csirkemell filé
15 dkg kolbász
1 kis fej lilahagyma durvára vágva
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
¼ tk őrölt bors
25 dkg bébispenót
25 dkg penne
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
400 ml víz vagy maradék hús- vagy zöldségleves
1 nagy ek vaj
20 dkg mozzarella
A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább pirítjuk, amíg a kolbász zsírja kisül. A mozzarella kivételével az összes hozzávalót a lábasba tesszük, összekeverjük és közepesen erős láng felett, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tészta fogkeményre fő (7-12 perc), néha megkeverjük. A végén beletépkedjük a mozzarellát és tálaljuk.
Az áztató levet kiöntjük, és kevés vízben provanszi fűszerkeverékkel, babérlevéllel puhára főzzük. Ekkor mixerrel pürét csinálunk belőle. Azután ízesítjük ismét: fokhagymával, őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy evőkanál olajon megpirítjuk a darált marhahúst, szétnyomkodjuk a kis gombócokat, minden oldalán átsütjük a húst, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, majd kilapátoljuk egy tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, a felaprított paprikát, paradicsomot és csípős paprikát, és 8-10 percig pároljuk. Ho...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA burgonyát megtisztítjuk, felvágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk fel, meg a paradicsomot is. Zsíron a vöröshagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott parad...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű