menu

Családireceptkönyv.hu

Majonézes almasaláta


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g tejföl (20%-os)
300 g majonéz
2 teáskanál citromlé
2 evőkanál kristálycukor
4 csipet só
2 csipet fehérbors (őrölt)
4 db alma

Elkészítés:


Egy tálban kikeverjük a tejfölt a majonézzel, a citromlével, a cukorral, a borssal, és a sóval. A mennyiségek csak irányadók, természetesen mindenki ízlés szerint adagolja a hozzávalókat.
Az almát meghámozzuk, majd apró kockára vágjuk.
A felkockázott almát a saláta öntethez adjuk. Alaposan összekeverjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
És már fogyaszthatjuk is az elkészült majonézes almasalátát. :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a majonézes almasaláta recept egy gyorsan elkészíthető finomság, amit fogyaszthatunk húsok mellé, de önmagában is ízletes. Én néha szoktam bele tenni zellert, hagymát, sonkát, sajtot, de akár főtt hús, vagy főtt tojás is mehet bele. Bármilyen, ízlésünknek megfelelő hozzávalóval gazdagíthatjuk, csak a fantáziánk szabhat határt. :)

Majonézes almasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
LILAHAGYMÁS-MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA
LILAHAGYMÁS-MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA

A burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, feltesszük főni 2 kiskanál sóval. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, kevés olajon megpároljuk. A tojásokat keményre főzzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Sonkás tésztasaláta recept
Sonkás tésztasaláta recept

Kikeverjük a majonézt, mustárt, citromlét, porcukrot, majd hozzákeverjük a kefirt és a tejfölt, ízesítjük sóval, borssal, Erős Pistával. Ezután belekeverjük a kockára vágott sonká...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Avokádó krém
Avokádó krém

Az elkészítése pofonegyszerű; az avokádót hosszában kettévágjuk, kettéválasztjuk. A magot eltávolítjuk, a belsejét kikanalazzuk. Imádom a színét, a héjához közel sötétebb zöld, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tésztasaláta
Tésztasaláta

A tésztát „al dente” állagúra főzzük sós vízben. Az almákat, trappista sajtot és a paprikákat felkockázzuk. A tejfölt összekeverjük a salátaöntet porral és ha a tészta kihűlt, a tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk