1 kg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál lecsóalap
2 bögre rizs - fehér (száraz)
1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi feketebors (őrölt)
só
0.5 dl étolaj
6 bögre víz
A hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Kevés olajat hevítünk, ebben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
A hagymát sózzuk, így több levet ereszt, majd borsozzuk. Hozzáadjuk a lecsós alapot és kb. 5-6 percig hagyjuk még pirulni.
Beletesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor már úgy látjuk, hogy nem enged több levet, akkor pirospaprikával színezzük.Összekeverjük, majd 4 bögre vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Közben, ha szükséges pótoljuk a vizet és sózzuk. Nem biztos, hogy szükséges a 6 bögre víz!
Mikor a hús megpuhult, beleöntjük a rizst, és sűrűn kavargatva készre főzzük.
A gázt akkor zárjuk el alatta, mikor már éppen csak egy kevés lé van a rizsen. Ekkor lefedjük, és hagyjuk állni, hogy a rizs magába szívja a megmaradt levet.
Savanyúsággal, még melegen kínáljuk. Jó étvágyat!
1. A tésztát kifőzöm. A csirkemellet kockákra vágom, majd a pácban hagyom állni 30 percet körülbelül. A tésztát egy jénaiba helyezem. 2. A húst serpenyőben kisütöm, és ráöntöm a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. Szaggatjuk, főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábosban vizet teszünk fel forrni egy kicsi sóval. A túrót villával jól összetörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha a tojásfehérjét habbá verve a végén adju...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tésztát készre főzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolvasztjuk, majd amennyir...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű