A sült tofuhoz
60 dkg tofu (natúr)
8 dkg szezámmag
2 evőkanál sötét szójaszósz
A salátához
8 marék saláta - római
4 db paradicsom
2 db kígyóuborka
2 db érett avokádó
A tofut a fölösleges viztől leitatom, majd kockára szeletelem.
Beleteszem egy lezárható dobozba, rálocsolom a szójaszószt, rászórom a szezámmagot, ráteszem a dobozra a tetejét és alaposan összerázom. Igy lezárva egy éjszakán át állhat hideg helyen, az ize jobban átjárja a szóját, de nem feltétlenül szükséges.
Ráteszem egy kikent tepsire, elegyengetem, hogy egymást ne takarják a szeletek és közepes hőn 20-30 perc alatt aranysárgára sütöm. Féluton megforgatom a kockákat.
Amig a tofu sül, elkészitem a salátát. A leveleket leöblitem, leszáritom, kisebb darabokra vágom és ráteszem egy nagy tányérra. Karikára vágom az uborkát, a tányér közepén kör alakban elrendezem, felszeletelem az avokádót, a saláta közé rejtem meglepetésnek, a paradicsomot vékony szeletekre vágom és ráteszem az uborkára, hogy csak félig takarja el.
Ilyen elrendezéssel a tányér középen ügyesen kialakitottuk a tofu helyét, amit oda is teszünk, amint kisült. Máris tálalhatjuk.
A kígyóuborkát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ezután megsózzuk, és kb. ¼ órát állni hagyjuk, utána jól kinyomkodjuk. Ekkor egy tálban hozzákeverjük az olívaolajat,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Vágd apró kockákra a hagymát és párold meg az olivaolajban.Tedd hozzá az apró csíkokra vágott édes pirospaprikát és párold együtt pár percig, majd add hozzá a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd a sárgájukat kikaparjuk, sózzuk, borsozzuk és annyi tartárt adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen, az apróra vágott pet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és felvagdossuk, kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk az édesköménnyel és a korianderrel, majd 180 fokos sütően 30-40 perc alatt megsütjük. Időközben m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű