A lazacleveshez
1 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
2 evőkanál paradicsom püré
1 teáskanál kakukkfű (morzsolt)
1 teáskanál bazsalikom (morzsolt)
2 teáskanál fehérbors (őrölt)
2 teáskanál só
200 ml bor (fehér, száraz)
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
2 db halászlé leveskocka
600 ml víz
500 g nyers lazacfilé
300 g koktélrák (fagyasztott)
Körethez
2 db fokhagymás bagett
Az apró kockára vágott póréhagymát, vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni a vajon.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, fűszereket, fehérbort, tejszínt, leveskockát majd felöntjük vízzel. 15 percig fűzzük.
15 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott lazacot, kb 7 perc alatt megfő.
Ha puhára főtt a lazac, hozzáadjuk a koktél rákokat. 2-3 perc főzés bőven elég neki, különben szétfő. Ízlés szerint kiegészíthető kagylóval, vagy tintahallal is.
Az elkészült leves mellé tálalható fokhagymás bagett ami előre elkészítve kapható, csak meg kell sütni.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát pucolás után apró kockára vágjuk és a zsiradékon kicsit megfonnyasztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a sült paprikát és paradicsomot (akár előző nap). A paprikákat hosszában félbevágjuk, a csumát eltávolítjuk. Vágott felükkel lefelé tepsire állítjuk. A paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat olvasztunk, és a felkarikázott póréhagymát enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a reszelt sajt 2/3 részét, és felöntjük 1,5 l vízzel. Ízesítjük a szerec...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű