- 80 dkg szilva,
- 4 dl víz,
- 10 dkg xylit (vagy méz vagy cukor),
- fél tk. őrölt fahéj,
- 1 csipet só,
- 1 csipet fehér bors,
- negyed tk őrölt gyömbér,
- 3 dl kesu tejszín (2,5 dl víz és 8-10 dkg kesudió turmixolva),
- 1 dl vörösbor (én nem szoktam beletenni),
- fél citrom reszelt héja
A szilvát magozzuk ki (télen fagyasztott szilvából készítjük) és vágjuk negyedekbe. Egy lábosban tegyük fel a szilvát a vízzel, xylittel, fahéjjal, sóval és fehér borssal. Forraljuk fel és főzzük öt percig. Keverjük bele a kesu tejszínt és a vörösbort, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat. Ha szeretnéd össze is turmixolhatod, de a gyerekek nálunk jobban szeretik, ha nincs összeturmixolva, mert akkor a szilva héja kis darabokban lesz a levesben. Jobban szeretik, ha egyben van.
Az összes gyümölcsöt a levével együtt beleöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a fűszereket, a citromlevet és a forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. Addig a pudingport kikeverjük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt barackot meglocsoljuk a konyakkal és hagyjuk egy kicsit állni, hogy megszívja magát az alkohollal. A fahéjat meg a szegfűszeget a narancs és a citrom héjával együtt 6-7 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű