- 1 kg csirkemell
- 2*500 ml tejszín
- 20 dkg sajt
- köretnek rizs v. sültkrumpli
Csirkéket vékony szeletekre vágom, sózom,borzosom és lisztbe forgatom. Egy ujjnyi olajban megsütöm és a kész csirkeszeletek egy lábasba teszem. Amikor megsült az összes csirkemell a lábast felöntöm a használt olajjal. Hozzáöntök egy kanálnyi fehér bort és megpárolom. Kis idő után hozzáöntöm a tejszínt (ilyenkor már rakhatom a krumplit az olajba, kb. egyszerre lesznek kész) Amikor felforrt a tejszínes csirkemell, beleteszem a sajtot, hogy jó sűrű legyen. Utána még ízesíthetem sóval és borssal.
A tejszín és a sajt is lehet több, ízlés kérdése.
1. Serpenyőbe fektetem a bacont, rá a darabokra vágott csirkemellet, a tetejére ismét bacont helyezek. 2. Megpirítom mind a két oldalát, addig a póréhagymát karikára, a salotta...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegfőzzük a négy tojást, amíg kihűl, összeállítjuk a fasírtot. Az apróra vágott hagymát és a kinyomott fokhagymát hozzákeverjük a húshoz, hozzáadjuk a tojást és fűszerezzük sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk és befűszerezzük. Közben a brokkolit forrásban lévő vízbe helyezzük és (nem full puhára!!!) roppanásig főzzük. A hagymát szintén feld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes