fejenként 10 dkg lazac
2 dkg vaj
1-2 gerezd fokhagyma
himalája só
színes bors
chili (ízlés szerint)
1/2 citrom
1 dl tejszín
1-2 víz/alaplé
1 kanálka liszt /keményítő
bazsalikom
A lereszelt fokhagymát a vajon átmelegítjük, rádobjuk a kis kockákra vágott lazacfilét, sózzuk, csipet (ízlés szerint mehet több is!) chilipaprikával megszórjuk, borsozzuk, citromozzuk.
Kb. 5-10 percig keverve pároljuk, majd felöntjük vízzel, majd összeturmixoljuk.
Ha felforrt, belekeverjük a liszttel elkevert tejszínt.
Pár perc gyöngyözés után bazsalikommal díszítve tálalhatjuk.
A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk. Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani. Hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelhevítünk egy kanálnyi olajat, majd rádobjuk a hagymát és a gyömbért. Addig sütjük, amíg megüvegesedik, majd felöntjük a levessel, beletesszük a chiliszószt és a fokhagymát. Jöhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd kiszedjük a szalonnakockákat. A visszamaradt zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vág...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLábosban kevés olajat hevítek. Megpirítom rajta a csirkemellcsíkokat és a zöldségeket, majd ráöntöm az összekevert levesalapot, és fedő alatt, közepes lángon, kb. tíz perc alatt me...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz